Wokgroenten met vis

Wokgroenten met vis (pangafilet)

Visgerechten zijn vaak niet lekker met alle groenten. Hebje al eens een visgerecht geprobeerd met wokgroenten? Het wokken groenten geeft het namelijk een andere smaak dan wanneer je de groenten kookt. In dit artikel vind je een gerecht met roerbakgroenten (gewokte groenten) en vis.
Dit gerecht is in circa 20 minuten te bereiden, dus het is een redelijk snelle maaltijd die nog gezond is ook.

Ingrediënten wokgroenten met vis

– Pangafilet
– Broccoli
– ui
– Paprika
– Courgette
– Prei
– Olijfolie
– Viskruiden

Bereidingswijze wokgroenten 

Snijd de groenten allemaal fijn en meng alles door elkaar.
Het lekkerst is om de courgette, paprika en de ui in kleine blokjes te snijden. De broccoli moet ook fijn gemaakt worden, zodat je kleine broccoli roosjes overhoudt.
Pak vervolgens een wok of een hapjes pan en giet hier circa 1 eetlepel olijfolie in, laat de olijfolie goed op temperatuur komen. Voeg nu de groenten toe, eerst de broccoli en na circa 2 minuten de ui, paprika, courgette en prei. Roerbak dit in circa 7 – 8 minuten gaar.
In de tussentijd kun je ook al verder met het bereiden van de pangafilet.

Bereiden van de pangafilet

Bij dit gerecht wordt de vis apart gebakken van de groenten, dit om de smaak van de vis en de groenten te behouden. Vis is namelijk een erg overheersende smaak, om te voorkomen dat de groenten gaan smaken naar vis wordt de pangafilet dus apart van de groenten  bereidt.

Pak een koekenpan en giet hier een flinke scheut olijfolie in (circa 2 eetlepels per pangafilet) dit voorkomt het aanbakken van de pangafilet aan de bodem van de pan. Laat de olijfolie goed op temperatuur komen voordat de vis aan de pan wordt toegevoegd. Bak in circa 8 minuten de pangafilet goudbruin, schep de pangafilet regelmatig om.

Wanneer de pangafilet gaar is kun je de viskruiden toevoegen, dit doe ik zelf altijd bewust nadat de vis gaar is. Tijdens het bakken van de vis komt namelijk veel vocht vrij waardoor de kruiden van de vis gespoeld worden, echter is dit een keuze die je zelf moet maken.

Serveren
Leg de pangafilet op een bord en schep hier de wokgroenten omheen.
Serveertip; Schenk wat chilisaus over de wokgroenten om het gerecht iets meer pit te geven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.