Wokmie met zoetzure omelet

Wokmie met zoetzure omelet

Sharing is caring!

Wokmie met zoetzure omelet een Oosters gerecht met ei, mie en zoetzure saus. Het recept is voldoende voor 4 personen en 20 minuten. Dit is dus een ideaal recept om tussendoor te bereiden.

Ingrediënten wokmie met zoetzure omelet

250 gram eiernoodles
4 eetlepels zonnebloemolie
6 losgeklopte eieren
2 theelepels sesamzaad
400 gram oosterse wokgroente
1 rode paprika (in reepjes snijden)
240 milliliter woksaus sweet en sour
3 takjes bosui (in schuine ringetjes)

Bereiding wokmie met zoetzure omelet

Kook de mie volgens de verpakking. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en voeg het ei toe. Bestrooi met het sesamzaad, peper en zout. Bak het ei in 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Keer de omelet halverwege om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente en paprika in 5 minuten beetgaar. Voeg de helft van de woksaus toe. Giet de noodles af en bak ze 1 minuut met de groeten mee. Leg de omelet op een bord en snijd de omelet in 12 stukken. Schenk de rest van de woksaus in de koekenpan en verwarm 1 minuut. Schenk over de omelet en bestrooi met de bosui. Schep de noodles op 4 borden. Serveer met de zoetzure omelet.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.