Wokschotel met varkensvlees

Wokschotel met varkensvlees

Sharing is caring!

Wie van Oosterse gerechten houdt is het wokken niet onbekend. In dit artikel benoemen we een lekkere wokschotel met varkensvlees. Gezien het een wokgerecht is, is het een gerecht dat snel te bereiden is. Binnen 20 minuten kun je genieten van de lekkerste eigengemaakte wokschotel met varkensvlees. Een ideaal recept dus wanneer je weinig tijd hebt om eten te koken. Ook is het een erg geschikt gerecht om voor te bereiden, gezien je bijna alle ingrediënten bijvoorbeeld de avond ervoor al kunt voorbereiden. Het recept dat in dit artikel wordt beschreven is voldoende voor 4 porties / personen.

Ingrediënten wokschotel met varkensvlees 

– 400 gram varkensfiletlapjes
– 2 lente ui
– 4 perziken
–  4 appels
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel ketjap
– 2 eetlepels chilisaus
– olijfolie
– zout en peper

Bereidingswijze wokschotel met varkensvlees 

Snijd de varkensfiletlapjes in reepjes. Verwijder het schil en verwijder de pitten van de perziken en halveer ze. Snijd de perziken in stukjes. Maak de appels schoon en verwijder het schil en het klokhuis. Snijd ze in vieren. Pel de ui en snipper deze.

Pel de knoflook en hak ze fijn. Snijd de lente uien in dunne ringen. Verhit de wokpan en doe hier olijfolie in. Fruit de ui en knoflook. Voeg de reepjes varkensfiletlapjes toe en bak het op hoog vuur. Voeg nu de stukjes perzik en appels toe en bak dit gedurende 2 minuten mee. Roer de ketjap en de chilisaus erdoor en maak het eventueel op smaak met zout en peper.

Garneer het gerecht met de dunne ringen lente ui. Wil e een wat pittigere wokschotel vervang dan de 2 theelepels chilisaus voor 2 theelepels sambal.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.