Risottorijst met zalm

Zalm en risottorijst

Sharing is caring!

Dit keer bespreken we een gerecht met zalm en risottorijst een lekker en voedzaam gerecht dat eenvoudig te bereiden is. De rijst met zalm is in ongeveer 30 minuten te bereiden en het recept is voldoende voor 4 personen. Zalm en risottorijst is een echte aanrader wanneer je liefhebber bent van zalm.

Ingrediënten zalm en risottorijst

2 eetlepel olijfolie
1 ui
1 eetlepel gedroogde dragon 
300 gram risottorijst
200 ml droge witte wijn
600 ml hete visbouillon
1 eetlepel boter
25 gram rucola 
50 gram geraspte kaas
300 gram zalmfilet

Bereiding

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en de dragon, gedurende 5 minuten op laag vuur. Voeg de risotto rijst toe en al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen, blus daarna af met de droge witte wijn en laat dit op hoog vuur even koken.

Giet de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Voeg na ongeveer 15 minuten de zalm voorzichtig door de rijst. Dien de laatste bouillon toe en kook nog 5 minuten al roerend door. Zet het vuur uit en roer de boter er goed door. Leg bij het opdienen een pluk rucola en de kaas erbovenop.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.