Zalmfilet met chili en limoen

Zalmfilet met chili en limoen

Sharing is caring!

Zalmfilet met chili en limoen uit de oven, een heerlijk gerecht in combinatie met krieltjes. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden in circa 30 minuten. Het recept voor dit gerecht met zalm is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten zalmfilet met chili en limoen

1 ½ eetlepel chili kruiden
1 ½ eetlepel peper en knoflook kruiden
500 gram zalmfilet
olijfolie
600 gram krieltjes
250 gram cherrytomaten
½ bakje dille
3 bosuitjes
1 limoen

Bereiding zalmfilet met chili en limoen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Smeer de zalmfilet in met 1 eetlepel chili kruiden en 1 eetlepel peper en knoflook kruiden. Leg de zalmfilet op de bakplaat met bakpapier en bak het in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de krieltjes in 10 minuten gaar.

Meng de tomaatjes met de dille, de bosuitjes en ½ eetlepel chili kruiden en 1 eetlepel peper en knoflook kruiden. Breng het op smaak met het sap van de limoen en 1 eetlepel olijfolie. Schep er de tomatensalade bij en serveer met de krieltjes. Zin in een ander gerecht met zalm? Probeer dan eens een gerookte zalm met gepofte aardappel, het recept vind je hier.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.