Abrikozen

Zijn abrikozen gezond?

Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komt de abrikoos van Noordoost-China. Pas rond 70 v. Christus is de vrucht over Europa verspreid. De abrikoos die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije.

Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Een abrikoos bevat weinig calorieën en de vruchten zijn licht verteerbaar. In een abrikoos zitten veel vezels. Deze dragen bij aan een gezond darmstelsel. Bij een tekort aan vezels kan men last krijgen van een trage stoelgang, aambeien of andere darmproblemen. Het regelmatig eten van abrikozen kan helpen dit te voorkomen.

De abrikoos is een erg gezonde vrucht, doordat abrikozen rijk zijn aan aan vitamine E. Per portie van honderd gram zit er zo’n veertig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E in. De vitamine E beschermt het lichaam tegen beschadigingen van vrije radicalen. Er is wetenschappelijk bewezen dat een hoge dosis vitamine E een flink aantal ziektes kan voorkomen. 

Abrikozen bevatten naast de vitamine E ook veel provitamine A. Dit is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen verschillende soorten kanker en bijdraagt aan een gezonde huid. 
Voor het lichaam is het belangrijk dat het voldoende ijzer krijgt. De abrikoos bevat veel ijzer. Dit is belangrijk voor goed zuurstoftransport in het bloed. 

(gedroogde) Abrikozen goed tegen een (te) hoge bloeddruk

Je hebt misschien weleens gehoord dat een abrikoos een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Dit is inderdaad het geval. De kalium die in abrikozen zit is gezond voor het lichaam; het zorgt voor een goede bloeddruk en helpt de spieren en zenuwen goed te werken

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.