Citroenen

Zijn citroenen gezond?

Sharing is caring!

De citroen is een erg gezond stuk fruit, die je kan helpen bij het reinigen van uw lichaam. De oude Egyptenaren dachten vroeger al dat citroenen hielpen tegen veel gif-soorten. Uit recente onderzoeken blijkt dit inderdaad het geval te zijn.

Het regelmatig eten van citroenen brengt een hoop gezondheidseffecten met zich mee. De lage zuurgraad van de citroen helpt het voedsel in de maag te verteren. Het citroenzuur in de citroen zorgt ervoor dat de stofwisseling sterk verbeterd. Dit geeft het lichaam meer energie waardoor het afvalstoffen beter kan afvoeren. Dit komt omdat het zuurstof-gehalte wordt verhoogd, waardoor de stofwisseling verbeterd. Dit zorgt voor schonere darmen waarmee slechte bacterien een kleinere kans hebben te overleven. Het verhogen van de stofwisseling heeft als voordeel dat dit een positief effect heeft op het afvallen. Regelmatig een citroentje past dus prima in een dieet.

In een citroen zitten een hoop voedingsstoffen, waaronder calcium, vitamine C, pectine, limoenen, etc. Dit laatste helpt bij de bestrijding van infecties.

Citroenen tegen acne

Het citroenzuur dat het fruit bevat kan ook gunstig helpen wanneer u last hebt van acne. De vitamine C zorgt voor een gezonde huid terwijl de alkaline in de citroen helpt bij het bestrijden van bacterien die acne kunnen veroorzaken. Voor een goed resultaat dept u ’s avonds met een watje of uw vingertop een beetje citroensap op de acne. Dit kan even branderig aanvoelen, maar kan al snel een gunstig resultaat leveren.

Citroen tijdens een griepje

Het citroenzuur in de citroen kan een gunstig effect hebben wanneer u ziek bent. Pers het citroenzuur in een glas met warm water met honing en drink dit een paar keer per dag, tot de griepsymptonen verminderen. Heeft u nog geen last van griep, maar voelt u wel een verkoudheid aankomen? Ook dan is het verstandig bovenstaande toe te passen. De vitamine C die u binnenkrijgt zal het virus proberen tegen te gaan, wat er voor kan zorgen dat u een zieke periode gespaard blijft. Eet, wanneer u een verkoudheid voelt aankomen, daarom ook ander fruit dat veel vitamine C bevat.

Citroensap werkt concentratieverhogend

Citroensap heeft een gunstig effect wanneer je je goed moet concentreren, bijvoorbeeld bij het studeren. Veel mensen eten tijdens het studeren veel waardoor de suikerspiegel behoorlijk hoog kan liggen. Het drinken van citroensap zorgt ervoor dat de suikerspiegel gereguleerd wordt. Hierdoor kun je je beter focussen op je werkzaamheden.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.