Druiven

Zijn druiven gezond?

Druiven zijn erg gezond druiven zijn namelijk rijk aan vitaminen en antioxidanten. Daarnaast bevatten druiven veel vocht, om deze reden kunnen druiven erg verfrissend zijn tijdens zomerse temperaturen.

Daarnaast geven druiven ons energie, druiven zijn namelijk rijk aan druivensuiker. Veel energieproducten bevatten ook druivensuikers die op korte termijn energie kunnen leveren.

Druiven bestaan in verschillende soorten, zo zijn er witte druiven, rode druiven maar er bestaan ook blauwe druiven. Daarnaast bestaan er druiven die speciaal zijn gekweekt voor het produceren van wijn, deze soort druiven zijn in deze blog minder aan de orde. In veel gevallen zijn wijndruiven zuur en niet lekker van smaak.

Druiven, vitaminen en mineralen

Zoals al eerder is beschreven zijn druiven rijk aan vitaminen, de druif is vooral rijk aan vitamine B (alle soorten uit de vitamine B groep komen voor in druiven) daarnaast bevatten druiven vitaminen C en vitaminen K. Dankzij deze vitaminen is het eten van druiven goed voor hart- en bloedvaten. Naast vitaminen zijn druiven rijk aan mineralen zoals zink, chloor, mangaan, ijzer en koper.

Druiven en darmklachten

Brengt het eten van druiven darmklachten met zich mee? Probeer de druiven dan eens te eten zonder schil/vel en verwijder de pitten eens. In deze delen van de druif blijken namelijk stoffen te zitten die de darmen van slag kunnen brengen.

Lekkere en gezonde fruitcocktail met druiven

Wil je een lekkere frisse fruitcocktail eten? Deze is erg gemakkelijk zelf te maken!

Neem een verse ananas en snijdt deze ananas aan schijven en vervolgens aan stukken, voeg hier vervolgens partjes aardbei en mandarijn aan toe en tot slot voegt u nog een hand vol druiven toe.

Binnen 5 minuten heeft u een heerlijk frisse fruitcocktail boordevol vitaminen!’

Het is natuurlijk wel belangrijk om vers fruit te gebruiken om een frisse fruitcocktail te maken, vruchten uit blik bevatten doorgaans veel suikers doordat ze zijn ingeblikt met een laag siroop.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.