Mandarijnen

Zijn mandarijnen gezond?

Mandarijnen zijn net zoals de ananas, de sinaasappel en de meloen vochtrijke vruchten. Om deze reden is het eten van mandarijnen erg gezond tijdens hete zomerdagen, dit om het vochtpeil op niveau te houden. De mandarijn komt oorspronkelijk uit Spanje.

Vitamine C en vitamine A

Het vruchtvlees van een mandarijn is rijk aan vitamine C, als je twee mandarijnen per dag eet dan voldoe je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh). Hierdoor is een mandarijn net zoals de ananas een vitaminerijke vrucht. Tevens bevatten oranje vruchten weinig vet en cholesterol, hierdoor is de mandarijn een gezonde vrucht.

Doordat mandarijnen rijk zijn aan carotenoïden, de stof wordt door het lichaam in vitamine A.

Vitamine A zorgt voor de kleur van de mandarijn, tevens is vitamine A goed voor ons lichaam dit gaat aderverkalking tegen. Ook hebben diverse studies uitgewezen dat mandarijnen diabetes, leverziekten en beroertes.

Mandarijnen kalmerende werking

De schil van de mandarijn bevat mandarijnolie, deze zorgt voor de typische mandarijnengeur.

De mandarijnolie bevat moleculen genaamd esters deze stof zorgt voor een kalmerende en krampstillende werking. Dankzij de kalmerende werking zorgt het eten van mandarijnen ervoor dat je in een diepere slaap raakt.

Door de krampstillende werking van een mandarijn zorgt dit ervoor dat de ademhaling soepeler verloopt, ook dit zorgt ervoor dat je tot rust komt. Ook zorgt deze stof voor een betere spijsvertering en een hogere weerstand.

Mandarijnen en diëten

Doordat mandarijnen rustgevend werken kun je jezelf beter ontspannen, dit zorgt er ook voor dat je een goede nachtrust hebt. Rust is erg belangrijk als je wilt afvallen.

Mede doordat het eten van een mandarijn bevorderlijk is voor de spijsvertering kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Dankzij deze werking worden schadelijke stoffen eerder uit het lichaam verwijderd waardoor je afvalt.

Een mandarijn kan prima gegeten worden tijdens een dieet, uiteraard zijn verse mandarijnen gezond!

De mandarijnen die in blik worden verkocht in de supermarkt zijn doorgaans ingemaakt in suikerrijke siroop. Het moge duidelijk zijn dat deze mandarijnen niet bevorderlijk zijn om tijdens een dieet te nuttigen.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.