Zijn rijstwafels gezond?

Bijna iedereen kent ze wel, de rijstwafels. Ze worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van gepofte rijst. Dit is een gezonde graansoort. Deze granen worden in hun geheel verwerkt en zijn goed voor de gezondheid.

Rijstwafels zijn in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Meestal liggen ze tussen de broodvarianten, beschuit en ontbijtkoek. Over de vraag of rijstwafels gezond of juist niet gezond zijn bestaan nogal wat misverstanden. Over het algemeen hebben ze een positief imago. Dit komt waarschijnlijk door de lage hoeveelheid calorieën die een wafel gemiddeld bevat. Dit is namelijk per wafel zo’n 42 kilocalorieën. De light-versies bevatten slechts 7 kilocalorieën per stuk. De consumentenbond heeft de rijstwafel in de categorie ‘verantwoord tussendoortje’ geplaatst.

Toch is het niet zo dat de rijstwafels buitengewoon gezond zijn. Er zitten niet veel voedingsstoffen in een rijstwafel, waardoor ze weinig vitaminen leveren aan het lichaam. Ook moet je, wanneer je op je gewicht wilt letten, geen rijstwafels met bijvoorbeeld een chocoladelaagje of suikerlaagje eten. Deze bevatten vanzelfsprekend veel meer calorieën dan de naturel-wafels. Deze vallen dan ook niet onder een verantwoord tussendoortje. Een rijstwafel kun je lang bewaren, tot wel een jaar. Dit moet wel gebeuren in een luchtdichte trommel.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.