Franse salade met bacon en ei

Zijn salades gezond of niet?

Salades: een veelvuldig gegeten gerecht wereldwijd. Salade is erg populair omdat er veel mee gevarieerd kan worden. Groenten, vlees, vis, dressings, fruit.. het kan allemaal gemengd worden tot een lekkere salade. Veel mensen eten salades omdat ze denken dat deze erg gezond zijn. Maar is dit wel zo?

Ja, salades zijn meestal gezond!

Wees gerust: vaak zijn salades gezond om te eten. Maar er zijn wel veel zaken waar je op moet letten, wil je inderdaad een gezonde maaltijd hebben. Er zijn namelijk ook veel salades die stukken minder gezond zijn en zelfs heuse calorie-bommen zijn. Zo bleek uit recent onderzoek dat veel salades die de grote fastfoodketens verkopen ontzettend veel calorieën bevatten, soms zelfs meer dan de broodjes hamburger en dergelijke die daar verkocht worden.

Tips voor het maken van een gezonde salade

Veel salades zijn gemakkelijk om zelf te maken. Om een gezonde salade te maken is het belangrijk dat je vooral verse groenten als ingrediënten gebruikt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan wortelen, sla, tomaten, etc. Deze zijn gezond en bevatten veel voedingsstoffen. Verse vis kan een goede toevoeging zijn aan een gezonde salade. Meestal doe je er geen goed aan om salades te maken of te kopen als daar vlees in is verwerkt. Vaak zijn deze gefrituurd, waardoor de salade verre van gezond wordt.

Een gezonde salade maken? Kies een juiste dressing

Veel mensen voegen een dressing toe aan een salade om ervoor te zorgen dat deze niet te droog wordt en om de salade een extra smaak te geven. Toch kunnen deze dressings de salade een stuk minder gezond maken, omdat sommige veel vet en/of suiker bevatten. Hierdoor voeg je een hoop calorieën aan de salade toe, zonder dat je dit misschien door hebt. Let er daarom op dat je een vetarme dressing kiest zonder veel suikers, of neem helemaal geen dressing.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.