Biefstuk

Zo bereid je de lekkerste biefstuk

Vind jij een biefstuk ook zo lekker, maar wordt je zelfbereide biefstuk altijd zo taai als een schoenzool? Meestal is de reden dat deze te lang in de pan is geweest. Dan bereid je de biefstuk verkeerd met het 4 stappenplan die we in dit artikel zullen toelichten kun je een super lekker biefstukje bereiden.

Stap 1- Laat het vlees op temperatuur komen

Een veelgemaakte fout is dat men direct het vlees uit de koelkast halen en in de pan leggen. Bij biefstuk is het belangrijk dat deze een kwartier tot een half uur van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Dan kan het vlees wat op temperatuur komen, zout en peper voor het bakken.

Stap 2 – Gebruik een goede koekenpan

Het is belangrijk dat de koekenpan die je gebruikt voor het bakken van een biefstuk of meerdere biefstukken groot genoeg is. Wanneer de biefstukken erin liggen dan moet er nog maar weinig ruimte overblijven. Ook mogen de biefstukken niet tegen elkaar aan liggen tijdens het bakken. Wanneer je gaat bakken dan is het belangrijk om 2 eetlepels met olijfolie en 1 eetlepel braadboter in de koekenpan op te waren. De mix van olijfolie en braadboter is op de juiste temperatuur als het schuim is weggetrokken. Voordat je het vlees in de pan legt is het belangrijk om deze eerst met een stuk keukenpapier droog te deppen.

Stap 3 – Gaar het vlees

Bak op een flink vuur (of de één na hoogste stand van een inductiekookplaat) de biefstuk aan. Keer na 1 minuut het vlees om en herhaal dit proces. Zet het vuur nu lager en blijf om de minuut het vlees omdraaien. Wanneer je een gewone biefstuk wilt dan kan deze met 4 minuten uit de pan. Een medium gebakken (rosé rood) kan er met 5 minuten uit en een doorbakken met 6 minuten.

Stap 4 – Laat het vlees rusten

Haal de biefstuk(ken) uit de pan en leg deze op een (snij)plank dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 2 minuten rusten. Na deze 2 minuten kun je genieten van het lekkerste biefstukje dat je ooit zelf hebt gemaakt.

Tip: Probeer ook eens dit recept met biefstuk en lente-ui

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.