Zoete en frisse kipkarbonades

Sharing is caring!

Dit keer beschrijven we een recept om zoete en frisse kipkarbonades te bereiden. Het is een recept dat naast aardappelen en groente geserveerd moet worden. Het recept voor de zoete en frisse kipkarbonades is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten Zoete en frisse kipkarbonades

  • 8 kipkarbonades (het gerecht kan ook worden bereidt met kippenpoten)
    Tijd om het gerecht te bereiden: circa 3 uur.

    Benodigdheden voor de marinade
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels honing (vloeibaar)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 citroen (geraspte schil en het sap)
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • Geraspte gemberwortel (circa 2 centimeter)
  • Circa 100 milliliter koude kippenbouillon

Bereiding zoete en frisse kipkarbonades

Snijdt de vetranden van de kipkarbonade en leg deze in een ovenschaal.

Marinade
Klop alle ingrediënten die genoemd worden onder het kopje benodigdheden voor de marinade door elkaar. Giet de substantie vervolgens over de karbonades in de ovenschaal. Schep de kipkarbonades goed door de saus heen.

Dek de ovenschaal vervolgens af met aluminium folie en zet deze voor circa 2 uur in de koelkast. Hierdoor kan de marinade goed intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden, schep de kipkarbonades nogmaals goed om voordat u de ovenschaal in de oven plaatst. Voor extra smaak kunt u eventueel nog extra citroen- en/of limoenschijfjes toevoegen. Bak de kipkarbonades in circa 50 minuten gaar in de oven.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.