Houd je van een recept met kip? Dan is dit gerecht perfect voor jou. Het is een lekkere zoet gerecht omdat de kip wordt gemengd met perzik. De perzik is een zoete vrucht, deze smaak straalt zich af naar de kipfilet tijdens de bereiding van dit gerecht. Dat maakt ook meteen dat dit recept een erg geschikt is voor kinderen. Het recept dat hier wordt beschreven is voldoende voor 4 personen en in ongeveer 40 minuten te bereiden.
Ingrediënten kip met perzik
– 400 gram kipfilet
– 6 perziken
– 2 appels
– 1 paprika
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– 5 eetlepels ketjap
– 1 eetlepel sambal
– 1 bouillonblokje
– olijfolie
– bieslook
– rijst
– zout en peper
Bereidingswijze kip met perzik
Snijd het kipfilet in blokjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflook en hak ze fijn. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes en snij het in kleine blokjes. Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het in partjes. Haal het schil van de appels en snijd het in blokjes. Verhit olijfolie in de pan en bak hierin het kipfilet. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak het gedurende 5 minuten mee.
Doe de sambal en de ketjap erbij en voeg als laatste de perzik en appel toe. Verkruimel het bouillonblokje in het gerecht en voeg eventueel wat water toe. Laat het gerecht gedurende 10 minuten zachtjes doorsudderen. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor de smaak. Serveer het gerecht met rijst en garneer het met gehakte bieslook.