Zoete kippenpoten

Sharing is caring!

Zin in overheerlijke zoete kippenpoten? Deze kippenpoten zijn prima te bereiden in de oven, Philips Airfryer of op de barbecue. De kippenpoten zijn in ongeveer 20 minuten te bereiden, echter dien je wel de poten eerst goed te marineren.

Het intrekken van de marinade duurt minimaal 4 uur. Hiervoor geldt hoe langer je de marinade laat intrekken, des te lekkerder en sterker de smaak wordt.

Ingrediënten zoete kippenpoten

– 10 kippenpoten of vleugels
– 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
– 50 milliliter Licor 43
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel verse tijm
– 2 eetlepels honing
– schil en sap van 1 sinaasappel
– peper en zout
– 3 centimeter verse gember

Bereiding zoete kippenpoten

Snijd gember en knoflooktenen fijn. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Pak een grote kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar heen. Zorg ervoor dat er een goede en gladde marinade ontstaat.

Leg de kippenpoten in de schaal met de marinade en schep deze goed om, zodat de marinade goed over de kippenpoten wordt verspreidt.

Plaats de schaal met gemarineerde kippenpoten minimaal 4 uur in de koelkast, zodat alles goed kan intrekken. Braad de kippenpoten op een barbecue, Philips Airfryer of in een braadpan en smeer tijdens het bakken regelmatig met overgebleven marinade, net zolang tot alle marinade op is.

WAARSCHIJNLIJK VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Het recept samengevat
Naam van het recept
Zoete kippenpoten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.